Oranjefestival 2024 met nieuwe bingo met ballen!

28 februari 2024

Stichting Oranje hart Den Ham heeft ook in 2024 weer een bomvol programma rondom Koningsdag in Den Ham. Nieuw dit jaar is Dé bingo met ballen, een bingo-avond bomvol met prijzen en gezelligheid. Ook de bekende activiteiten als het Orange Teenage Event en de Oranjenacht zullen weer worden gehouden.

Vrijdag 19 april trappen we af met het Orange Teenage Event, voor alle kinderen vanaf groep 6. Een avond vol gave spellen, de bekende sweeper én natuurlijk een rit in de limo! Kaarten hiervoor zijn vanaf 1 maart online verkrijgbaar via de website.

De Oranjenacht staat gepland voor zaterdag 20 april. Topact The Euro’s verbouwen de feesttent met de beste muziek! Van nieuwe knallers tot oude klassiekers, met The Euro’s is een topavond gegarandeerd! Kaarten hiervoor zijn vanaf 1 maart online verkrijgbaar via de website.

Nieuw dit jaar is op donderdagavond 25 april Dé bingo met ballen! Een bomvolle bingoavond met diverse (grote!) prijzen en een totale prijzenpot van duizenden euro’s. Ook zullen er prijzen via een verloten weggegeven worden. Kom gezellig met je vriendengroep of familie, voor iedereen is er een zitplek. Bij de horeca zijn warme en koude hapjes verkrijgbaar, en natuurlijk is er genoeg te drinken om de nasmaak van een foute bingo weg te spoelen. Er worden 6 rondes bingo gespeeld waarbij elke ronde 3 prijzen te winnen zijn. Kaarten en eventuele extra bingoboekjes zijn vanaf 1 maart online verkrijgbaar via de website.

Koningsdag wordt weer uitbundig gevierd in Den Ham. Tijdens de aubade op de Brink wordt de vlag gehesen en het Wilhelmus gezongen. Na afloop gaan we weer samen in een stoet naar het feestterrein waar de koffie en de oranjesoes (van de Hammer bakkers) wachten. De hele dag zijn er springkussens en een mega zandbak voor de kinderen, maar natuurlijk zal er ook weer een theatershow met het liefste konijn van Nederland, Bultje, zijn.
Het middagprogramma bestaat uit de Hammer Oranje Kampioenschappen (HOK), waarin duo’s het tegen elkaar opnemen in verschillende ludieke spellen. Natuurlijk mag de publiekstrekker, het bierbliktrekken, niet ontbreken! Opgave hiervoor via de website.
Vanaf 16:00 uur is er live muziek van de talentvolle en lokale coverband Rockaholics. Natuurlijk is er de gehele dag een ruim aanbod in eten en drinken op het feestterrein, van patat en burgers tot poffertjes en van ranja tot een biertje!

De ouderenmiddag, Oldies but Goldies, wordt dit jaar niet meer in de tent gehouden. Gezien het dalende aantal bezoekers in de laatste jaren is besloten om de ‘oudere’ Hammenaar op te gaan zoeken en ter plaatse een leuke middag te bezorgen. Trouwe bezoekers van de Oldies but Goldies zijn natuurlijk wel van harte welkom op Dé bingo met ballen op donderdagavond 25 april.

Ga terug naar nieuwsoverzicht