Oranjefestival 2022

17 april 2022

Na twee jaar afwezigheid organiseert Oranje hart Den Ham weer een oranjefeest rondom Koningsdag. Vanwege de beperkte voorbereidingstijd is er gekozen voor een beknoptere variant van de bekende festiviteiten.


Koningsdag

De feestweek wordt dit jaar geopend op 27 april, Koningsdag. Als vanzelfsprekend begint de dag om 09:00 uur op de Hammer Brink met de aubade. Na afloop is iedereen weer van harte welkom in de feesttent, alwaar de Hammer Horeca en bakkers zorgen voor een kop koffie en een oranjesoes. Om 10:15 is er voor de kinderen een spectaculaire goochelshow van Magic John.
Nieuw dit jaar is de vrijmarkt, welke plaats vindt nabij de feesttent achter café/restaurant Harwig aan de Kerkallee. Deze vrijmarkt begint om 12:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Na afloop van de vrijmarkt zal er live muziek zijn van de band Super Sundays, dit alles natuurlijk onder het genot van een drankje.

Gedurende de hele dag hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Voor hen zijn er op het feestterrein allerlei activiteiten. Zo staan er onder andere springkussens, is er een draaimolen en kunnen ze een ballon halen bij een ballonnenclown. De activiteiten op Koningsdag zijn gratis toegankelijk.

Oldies but Goldies
Donderdagmiddag 28 april om 13:30 is de feesttent weer helemaal voor de 65-plussers. In samenwerking met CarrintReggeland is er weer een mooi programma samen gesteld. De Bargzangers uit Lemele verzorgen een optreden, en natuurlijk mag de Bingo ook niet ontbreken. De bingo wordt omlijst met grappen en grollen van een delegatie van het Hammer Cabaret.

Kaarten voor deze middag zijn verkrijgbaar bij The Read Shop en Bakkerij Kuiper, à €10,-.

Orange Teenage Event
De tieners in Den Ham zullen ook dit jaar niet vergeten worden. Speciaal voor hen is er op vrijdagavond 29 april het Orange Teenage Event. Alle tieners kunnen zich van hun sportiefste kant laten zien tijdens het lasergamen, mega darten of volhouden op een rodeostier. Ook voor een relaxte avond kunnen ze bij het Teenage Event terecht. Er is een mogelijkheid om opgemaakt te worden en leuke fotos te maken in de photobooth. Kaarten voor het Teenage Event worden aan de deur van de tent verkocht voor 5,-.

Oranjenacht

Als knallende afsluiting van de feestweek zal op zaterdagavond 30 april de Oranjenacht plaatsvinden. Tijdens de Oranjenacht zullen de Empire Coverband en Decadent ervoor zorgen dat je niet stil kunt blijven staan! Dit beloofd een top feest te worden! De kaarten voor Oranjenacht zijn te verkrijgen bij de Hammer Horecagelegenheden en bij The Read Shop voor 15,- in de voorverkoop. Aan de tent zullen de kaarten 17,50 kosten. Let op, op = op.

Ondanks de korte voorbereidingstijd hoop Oranje hart Den Ham hiermee weer een mooi programma neer te zetten. Er zal dit jaar, mede door het tijdgebrek, geen boekje worden uitgegeven voor de donateurs. Er zal dan ook geen donateursgeld worden geïnd. Volgend jaar wordt het 10-jarig bestaan gevierd en zal er weer een nieuwe uitgave van het boekje worden gemaakt.

Ga terug naar nieuwsoverzicht