Oranjefestival 2020 afgelast

19 maart 2020

DEN HAM – Stichting Oranje hart Den Ham heeft moeten besluiten dat het niet verantwoord is om de festiviteiten rondom Koningsdag en Bevrijdingsdag door te laten gaan. In navolging van de landelijke viering en het advies van de Bond van Oranjeverenigingen worden alle evenementen afgelast.

Stichting Oranje hart Den Ham vindt het niet verantwoord om in deze onzekere tijden festiviteiten of bijeenkomsten te organiseren. De organisatie is er voor en door de bevolking en wil er dan ook alleen festiviteiten door laten gaan als dit voor alle bezoekers veilig is. Op dit moment is dit niet zo, waardoor dit besluit is genomen.

De gevolgen van dit besluit zijn voor alle partijen groot. Toeleveranciers en artiesten kunnen hun diensten niet aanbieden en vrijwilligers hebben diverse inspanningen voor niets geleverd. Daarbij zijn er in dit jubileumjaar al veel buurten, straten en verenigingen druk bezig geweest met de aangekondigde straatversiering en optocht. Ook voor Oranje hart Den Ham is de schade groot.

Mocht er een nieuwe datum voor het vieren van Koningsdag 2020 bekend worden gemaakt, dan zullen we hier als organisatie naar gaan kijken of, en in welke vorm, er wat georganiseerd kan worden. Oranje hart Den Ham is wel voornemens om de straatversiering en optocht in een later stadium alsnog door te laten gaan, desnoods in 2021.

Stichting Oranje hart Den Ham betreurt deze beslissing en hoopt op uw begrip.

Ga terug naar nieuwsoverzicht