Oranje hart Den Ham viert 10-jarig bestaan met bomvol programma!

1 april 2023

Stichting oranje hart Den Ham viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. De organisatie voor de koningsweek in Den Ham heeft dan ook weer een vol programma voor eind april. Net als vorig jaar is het feestterrein weer te vinden op het weiland en de parkeerplaats op de hoek Marleseweg/Kerkallee.

In januari 2013 werd de nieuwe stichting Oranje hart Den Ham opgericht, na het opheffen van het Oranjecomité Den Ham. Het 10 jarig bestaan wordt door de organisatie aangegrepen om de feestweek op verschillende manieren te vernieuwen. Zo is de huisstijl vernieuwd en zal er op het feestterrein één-en-ander worden aangepakt, om zo klaar te zijn voor de aankomende jaren.

Het bekende Oranjeboekje wordt vervangen door een 3-luiks flyer welke half april aan de donateurs in Den Ham verspreid wordt. Door gestegen kosten voor opmaak, drukken en verspreiden was het uitbrengen van een boekje geen optie meer. Vanzelfsprekend is in de nieuwe flyer alles te vinden over het programma voor 2023, en zullen enkele partners van Oranje hart Den Ham aan het woord komen.

Op woensdag 26 april gaat het programma van start met de middag voor 65-plussers; ‘Oldies but Goldies’. Net als tijdens de eerste editie in 2013 zal Duo Tiz’nix een muzikaal optreden geven, met nieuwe liedjes uit de streektaal en klassiekers vervlogen tijden. Om de spanning er in te houden zijn er tussendoor een petje-op petje-af quiz en natuurlijk een prijzenbingo met het bekende duo Gert en Wim!

Koningsdag begint traditiegetrouw om 09:00 uur met de aubade en het hijsen van de vlag (door Scouting Azoelen) op de Brink. Muziekvereniging juliana begeleidt de stoet vervolgens naar het feestterrein alwaar de koffie en soezen klaar zullen staan. Bultje komt speciaal uit Beerze om voor de jongste jeugd een gave show te geven. Ook is er natuurlijk een uitgebreid randprogramma voor de jeugd, met springkussens en een mega zandbak!
Het middagprogramma bestaat voor de tweede keer uit de knotsgekke ‘Hammer Oranje Kampioenschappen’. Duo’s zullen in ludieke spellen uitvechten wie het best op elkaar is ingespeeld. Dit belooft opnieuw een echt spektakel te worden. Koningsdag wordt afgesloten door de Marcus & Taylor Partyband, feest gegarandeerd!
Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd; zo zijn er dit jaar onder andere een poffertjeskraam en een hamburgertent.

Vrijdagavond, 28 april, wordt de tent speciaal geopend voor de jeugd uit Den Ham. Het ‘Orange Teenage Event’ is jaarlijks een succes. Kapper Bijlstra is weer aanwezig om iedereen piekfijn te stylen voor de photobooth. Een ritje in een échte limousine is het hoogtepunt van de avond. Ook de rodeostier en de lasergame zullen natuurlijk niet ontbreken!

De week wordt afgesloten met de ‘Oranjenacht’. De band JETSET LIVE! zet elke feesttent compleet op de kop. ‘Oude bekende’ DJ Darryl-E draait tussendoor de beste dancemuziek. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar op deze pagina. Dit belooft weer een topfeest te worden!

Ga terug naar nieuwsoverzicht