Oranje Hart Den Ham vernieuwt programma op nieuwe locatie

14 maart 2019


Stichting oranje hart Den Ham maakt zich klaar voor een nieuwe week vol festiviteiten in het Brinkdorp. De organisatie heeft zelf een nieuwe (tijdelijke) locatie weten te vinden waar alle activiteiten plaatsvinden. Nadat duidelijk werd dat op de oude locatie aan de Blesdijk woningen zullen verrijzen, ging Oranje hart in gesprek met de gemeente Twenterand over een nieuw feestterrein. Deze gaf op hun beurt echter aan geen nieuwe locatie voor de feestweek aan te kunnen wijzen. Hierop heeft Oranje hart zelf (opnieuw) het initiatief genomen en een stuk grond weten te vinden waar zij tijdelijk terecht kan. Dit is het weiland achter de Gereformeerde kerk aan de Ommerweg geworden.

De feestweek begint op Koningsdag, zaterdag 27 april, als vanzelfsprekend met de aubade op de Brink. Nadat de vlag is gehesen zal er samen in een stoet de wandeling naar het feestterrein worden gemaakt, alwaar koffie en een oranjesoes klaarstaan.
De bekende activiteiten voor de jongere kinderen komen ook dit jaar terug. Er is een theatervoorstelling met het populaire konijn Bultje, en voor de zeepkistenrace zal er een spectaculair parcours worden uitgezet.

Koningsmiddag kent een nieuwe invulling. Nadat de opgaven voor de Orange Obstacle Run vorig jaar terugliepen heeft de organisatie besloten deze run te vervangen voor een nieuw concept: de Hammer Oranje Kampioenschappen (HOK). Bij deze kampioenschappen, met een knipoog naar het vroegere Tok-festival, moeten deelnemers in tweetallen verschillende ludieke spellen zo goed mogelijk uitvoeren. Natuurlijk is er voor de toeschouwers genoeg te zien om zich lange tijd te vermaken. De hoofdprijs voor het beste tweetal is maar liefst 250 euro.
Koningsdag wordt afgesloten met livemuziek van de plaatselijke band Creebles.

Op woensdagmiddag 1 mei is er in de tent weer een middag voor de 65-plussers, de Oldies but Goldies. Tijdens deze middag zal een zangeres bekende meezingers ten gehore brengen en zal er natuurlijk ook weer een bingo zijn. Als klap op de vuurpijl zorgen ook leden van het Hammer Cabaret deze middag voor de nodige hilariteit met hun verhalen.

Donderdagavond 2 mei staat in het teken voor de oudere kinderen met het Orange Teenage Event, dat samen wordt georganiseerd met Stichting Jongerenwerk Den Ham. Onder andere lasergame, videogames en de mogelijkheid tot een complete make-over maken ook dit jaar deze avond compleet.

De Oranjenacht, wederom de afsluiter van de feestweek, vindt plaats op vrijdag 3 mei. De coverband ‘Perfect Showband’ gaat er voor zorgen dat de hele feesttent op z’n kop wordt gezet. Wordt deze avond normaal gesproken altijd op zaterdag gehouden, kiest de organisatie dit keer, vanwege dodenherdenking, voor vrijdagavond.

Ga terug naar nieuwsoverzicht