Oranje hart Den Ham op schema voor drukke feestweek Koningsdag

2 december 2018

DEN HAM – Stichting Oranje hart Den Ham zorgt ook dit jaar voor de festiviteiten rondom Koningsdag in het Brinkdorp. De organisatie heeft opnieuw een uitgebreid programma voor jong en oud. De vorig jaar geïntroduceerde Orange Obstacle Run krijgt opnieuw een plek in het middagprogramma.

De Hammer stichting begint de feestweek op woensdagmiddag met de inmiddels bekende 65+ middag ‘Oldies but Goldies’, waarin muziek, gezelligheid en natuurlijk de bingo centraal staan. Een dag later is de tent speciaal ingericht voor de jeugd van het ‘Orange Teenage Event’. Lasergame, spelcomputers en natuurlijk de fotoshoot zullen niet ontbreken.

Koningsdag begint traditiegetrouw op de Brink alwaar de vlag gehesen zal worden. Na afloop zal er in een stoet achter muziekvereniging Juliana aan gelopen worden richting het feestterrein. Hier zal de zeepkistenrace gehouden worden en natuurlijk zal ook Bultje het konijn niet ontbreken tijdens het theater voor de jongste kinderen. Het middagprogramma staat in het teken van de ‘Orange Obstacle Run’, een hardloopwedstrijd met verschillende hindernissen verspreid door Den Ham en over de Mageler Es. Na het succes van vorig jaar heeft het team achter deze run de koppen opnieuw bij elkaar gestoken en de wedstrijd op verschillende punten verbeterd. Koningsdag wordt afgesloten met een boel gezelligheid en een drankje, waarbij maarliefst twee livebands zullen optreden die elkaar afwisselen op het podium.

De Oranjenacht op zaterdagavond, met liveband en DJ, is opnieuw de knallende afsluiter van het Oranjefestival.

Ga terug naar nieuwsoverzicht