Bekijk hier
de fotos
Word vrijwilliger
Kaartverkoop
Orange Obstacle Run

Nieuws

Oranje hart Den Ham komt met Orange Obstacle Run

DEN HAM – Stichting Oranje hart Den Ham organiseert voor het vijfde jaar op rij de festiviteiten rondom Koningsdag. Het programma zal in grote lijnen het vertrouwde beeld van de afgelopen jaren weergeven. De grootste wijziging is het middagprogramma op Koningsdag; The Orange Obstacle Run.

Na vier jaar de strijd om de ‘Prins Pils Bokaal’ gestreden te hebben vond Oranje Hart het tijd voor vernieuwing. “We zagen met name vorig jaar dat de animo onder teams minder werd, dan wordt het tijd voor iets nieuws.” zegt nieuwe voorzitter Hermen Welink. Dit nieuwe concept is de ‘Orange Obstacle Run’ een avontuurlijk hardloop parcours met diverse lastige hindernissen. De route, er is keuze uit 5 of 10 kilometer, zal onder andere lopen over de Mageler Es en door het dorp zelf. Het centrale feestterrein aan de Blesdijk zal het decor zijn voor de start en finish van de wedstrijd, waar de deelnemers meteen enkele stevige obstakels voor hun kiezen krijgen. “Voor het publiek is het feestterrein een prachtige locatie om van dicht bij de deelnemers te zien ploeteren op de hindernissen” aldus Welink. Ook op het vervolg van de route worden verschillende obstakels gecreëerd. De organisatie hoopt hiermee opnieuw voor jong en oud een spetterende Koningsdag te realiseren.

Daarnaast zullen dit jaar ook de bekende evenementen als de ‘Oldies but Goldies’ en het ‘Orange Teenage Event’ weer een plaats krijgen in het programma. De feestweek wordt ook dit jaar afgesloten met de Oranjenacht op zaterdagavond.    

Oranje hart Den Ham kijkt terug op geslaagd jaar

DEN HAM De Hammer Koningsdag organisatie Oranje hart Den Ham kan tevreden terugkijken op de activiteiten. Ondanks het minder goede weer zijn alle evenementen druk bezocht. 

"We zijn nooit echt bang geweest voor een slechte opkomst" aldus scheidend voorzitter Johan Vliek. "De inwoners van Den Ham en omstreken laten zich altijd zien als er iets georganiseerd wordt.” Met name op Koningsdag werd de organisatie gedwongen het middagprogramma, de Prins Pils Bokaal, om te gooien. “Vanwege de regen en de kou was het onverantwoord om op het buiten terrein spellen met water te doen” zegt Vliek. De meerkamp werd uiteindelijk binnen in versimpelde versie alsnog gespeeld, wat kon rekenen op positief commentaar van deelnemers en het massaal toegestroomde publiek. 

Ook de verdere evenementen, de ‘Oldies but Goldies’, ‘Orange Teenage Event’, ‘Comedy Avond’ en ‘Oranjenacht’ werden als vanouds druk bezocht en waren allemaal nagenoeg uitverkocht. Hiermee kan de organisatie stellen dat ook dit jaar weer volledig geslaagd is. “We zijn blij om te zien dat de mensen onze evenementen weten te waarderen” vult nieuwe voorzitter Hermen Welink aan.  

Op de website
www.oranjehartdenham.nl zijn de foto's van alle feesten te vinden. Ook is daar een contactformulier te vinden om nieuwe ideeën voor volgend jaar te laten horen.